Bærum kulturhus

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Bærum kulturhus, som åpnet i 2003. Bygget er tegnet av Snøhetta.
Foto: AB-leksikon

Bærum kulturhus, Claude Monets allé 27 i Sandvika, mellom Kommunegården og Sandvika Kino, åpnet 4. september 2003. Bygget med sin frie modernistiske utforming med mange skjeve plan og vinkler, ble bygd etter en arkitektkonkurranse hvor arkitektfirmaet Snøhetta ble vinner. Kulturhuset er totalt på 3250 m2.

Arkitektur

Bygget har enkel materialbruk, glattforskalet og retarderte betongvegger skaper hovedlinjene i huset. En utkraging på 16,5 m danner taket over hovedinngangen. Ved hjelp av lyssetting forandres byggets uttrykk på kveldstid. Ut fra ulike lysspill skal det kunne leses hva som foregår. Cathrine Mask har laget 96 glasselementer med integrerte silketrykk fra fotografier av insekter som ligger i gulvet. Fiberoptikk benyttes for belysning, som lyser i ulik takt og puls – i stadig forandring. Hyppige utstillinger bidrar til en variert kunstnerisk utsmykking. Treverket i bygget er ask.

Flerbrukshus

Hovedsalen i Bærum kulturhus har 502 sitteplasser.
Foto: AB-leksikon

Kulturhuset er et flerbrukshus, men er først og fremst hovedarena for akustisk musikk og dans. Elektroakustisk anlegg er levert av LydRommet. Salen som har 502 plasser, kan romme alle slags produksjoner, og den har stor fleksibilitet med hensyn til hvordan scene og sal kan benyttes. Hovedscenen er 305 m2, en foajéscene kan brukes til mindre arrangementer. Forøvrig artistfoajé, grupperom og kafé.

Fem scener

Bærum kulturhus med Store Sal og Foajéscenen var to av i alt fem scener som tjenestestedet Bærum kulturhus i Bærum kommune drifter og har ansvar for. De øvrige er Sandvika Teater, Kinoveien 2 (gamle Sandvika kino), teaterscene for barn og unge, Lille Scene, Rådmann Halmrasts vei 2, en intim black box-scene, og klubbscenen Musikkflekken, Brambanis vei 2. Musikkflekken ble seinere overtatt av private.

Bærum kulturhus hadde i 2010 på sine fem scener i alt 487 forstillinger med nærmere 82 000 besøkende og i 18 900 deltakere på scenene.

Eksterne lenker


Koordinater: 59.8888218° N 10.5223297° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Bærum kulturhus er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.