Billedkunst i Skedsmo kommune

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Flere billedkunstnere har i årenes løp bodd eller arbeidet i Skedsmo. Henrik Sørensen, Dagfinn Werenskiold, Eli Møller og Dag Thoresen er navn blant de som har beriket Skedsmo med sin skapende kunst. Noen også kåret til "en av de hundre viktigste romerikingene" i perioden 1814-2014. "Fra Telemark", "Kristus-skikkelser" og "Skedsmo kirke" er eksempler på verker som har blitt høyt anerkjent.

Gjennom flere tiår har kunstverk i kommunens eie blitt utplassert ved ulike institusjoner i Skedsmo. Det har vært et ønske og formål at denne kunsten skal være tilgjengelig for institusjonene og allmenheten som en berikelse. Kunstverkene varierer fra malerier og grafikk til skulpturer og andre utsmykninger. De har blitt laget av både lokale- og regionale kunstnere, der kunstretningene er mange og spenner over flere tidsperioder.

I den senere tid har Skedsmo kommune arbeidet med digitalisering, redigering og opptelling av alle sine kunstverk for å få en best mulig oversikt.

I Skedsmo er det ellers kunstforeninger, Akershus Kunstsenter og Skedsmo bibliotek som formidler kunst, -utstillinger og andre kulturelle arrangementer i området.

Kilder

  • Skedsmo kommune, kulturavdelingen.
  • Egne arbeider/oppsamlet informasjon i kommunen i 2016. Kunstregistrering.
  • Samarbeidsprosjektet "Henrik Sørensen - et møte med Henrik Sørensen". Hefte, 2000- tallet.
  • "De hundre viktigste romerikingene" (1814-2014) Romerike Blad 2016.