Blommenholm (Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Blommenholm (strøk)»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Deler av Blommenholm sett fra sjøen med Kolsåstoppen i bakgrunnen.
Deler av Blommenholm sett fra Kadettangen, Sjøholmen i høyre bildekant.

Blommenholm er et strøk i vestre Bærum, i utstrekning relativt lite hvis vi holder oss innenfor vellets grenser. I vest går grensen mot Sandvika fra Sjøvollen sør for E18 over Sandviksåsen til omtrent midt på Engervannet. Mot øst går grensen fra Solvikbukta til Blommenholm stasjon, deretter over Bjerkåsen til enden av veien Engerjordet. Området er tett bebygd med villaer, noen fra 1800-tallet, andre nyere, de siste vanligvis etter tomtedeling.

Velforeningen ble stiftet allerede i 1911. Ved Sjøholmen holdt Bærum kommunale musikkskole lenge til. Øst i området finner vi Blommenholm jernbanestasjon, opprettet i 1910. Nord for jernbanelinjen, i Halvorsens vei, ligger Blommenholm skole, hovedsakelig benyttet som barneskole.

Mellom Halvorsens vei og Oksehovedveien, med adresse Halvorsens vei 5–7 ligger restene av Blommenholm gård, som opprinnelig het Oksehoved. En gammel potetkjeller og restene etter en låvebro er nå alt som er tilbake.

I veien Engertunet ligger tennishallen for Blommenholm og Sandvika Tennisklubb – enn så lenge. I 2007 inngikk klubben en avtale med Jernbaneverket om en fireårs utleieavtale for området mot å få en tidsmessig tennishall etter avtaletidens slutt.

Galleri


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Blommenholm (Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.