Elisabeth «Lisken» Møller-Petersen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Elisabeth «Lisken» Møller-Petersen (født 24. juli 1908, død 29. mars 2015) arbeidde som sekretær i Statens Vegvesen. Hun ble 106 1/2 år gammel og var den eldste personen i Aust-Agder da hun døde.

Hun vokste opp på Hisøy utafor Arendal. Der gifta hun seg med kaptein Einar Møller-Pettersen, og de fikk tre barn. Da ungene ble større, var Elisabeth Møller-Petersen ofte med mannen på reiser. Hun engasjerte seg samtidig i Sjømannsmisjonen.

I 1972 flytta hun til Molde, der hun var bosatt i 30 år. I 2002 drog hun tilbake til hjemtraktene ved Arendal, og pr. 2014 bor hun på Tromøy sykehjem. Da hun 24. juli 2014 fylte 106 år, skreiv Aftenposten at «Elisabeth er den dag i dag interessert i både idrett og politikk og har vært trofast Høyre-velger hele sitt liv. Dagen skal feires i hagen på Tromøy med barn, svigerbarn, barnebarn og oldebarn.»

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.