Fladskeposten

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Avishodet i 1983.

Fladskeposten er rødrusseavisen i Mosjøen. Avisen utkommer vanligvis hvert år og selges i forbindelse med 17. mai, og overskuddet av salgsinntektene går til gode formål.

Historikk

Nesten ingen nyhet var for useriøs til å komme på trykk i Fladskeposten. Her melder avisen om oljefunn i et myrlendt område nord for byen.

Fladskeposten er et gammelt innslag i byen, og talte i 2010 over femti årganger. Avisen utkom ikke i 2010.

Informasjon

Om avisen

Fladskeposten er avisen til rødrussen, som tilhører Mosjøen videregående skole avdeling Sentrum. Avisen er kjent for sin blanding av tøys og halvseriøs journalistikk. Avisen bringer nyheter om byens mennesker og samfunn, og ikke uten harselas. Særlig lærere omtales med rause mengder vittigheter. Store deler av avisen er tilegnet biografiske profiler av russ. Også disse er skrevet i spøkefulle ordelag.

Eksempel på annonse.

Finansiering

Fladskeposten finansieres i stor grad av reklameinntekter. Ved å betale et visst beløp, får bedrifter en humoristisk annonse i avisen. Eksempler er «Bergrem – Kom og bli venn med meg, det kan lønne seg!» (innehaver av ølutsalg), «Mosjøen Blikk & Ventilasjon – Den som bråker mest får best betalt», «Martinsen & Daleng – Alle biler ruster, vi har REKORD» (s.d.), «Olsrud – Ødelegg dine vegger med maling fra oss» (s.d.) og «Skotøymagasinet – Kom og luft deres fotsopp hos oss» (s.d.).

Gaver til veldedighet

Det er tradisjon at overskuddet av salgsinntektene går til gode formål.

Gavemottakere

  • 2008: Helgelandssykehuset (40.000 kroner)
  • 2009: Mental Helse Vefsn, Grane og Hattfjelldal

Redaksjon

  • 2009: Stina Lande, redaktør, Kristoffer Almås, Trine Sausjord Braseth, Martin Danielsen, Petter Emil Johansen, Sigrid Nesje, Hanne Merete Skogsholm og Stine Helene Thorstensen

Se også

Litteratur

Aviser og tidsskrifter
  • Fladskeposten (17.05.1983).
  • Helgeland Arbeiderblad (21.05.2009): Russen hedret for innsatsen
  • Helgeland Arbeiderblad (13.12.2011): Publiserer gamle russeaviser
Nettsider