Forside:Formidling gjort av prosjektgruppen Historisk infrastruktur

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Prosjektgruppen Historisk infrastruktur
Toll- og skipsanløpslister • Kobbereksportprosjektet • Branntakstprosjektet • Prishistorisk database • Formidling • English summary

Om Formidling gjort av prosjektgruppen Historisk infrastruktur
Prosjektgruppen Historisk infrastruktur har fokusert på formidling av kunnskap fra og om databasene som er utviklet. Formidlingsaktiviteten har tatt form av en utstilling, et undervisningsspill, undervisningsopplegg for skolen, tre radioserier, populærvitenskaplige publikasjoner og forskningspublikasjoner.

Vi ber om at de som benytter databasen i forbindelser med publikasjoner el.l., sender oss en epost, slik at dette kan bli med i oversikten.

I media

 
Utstillingen Det sanselige 1700-tallet
 

Utstillingen Det sanselige 1700-tallet er det nærmeste vi kan komme en tidsmaskin. Den gir publikum mulighet til å oppleve og reflektere over hvordan folk som levde gjennom 1700-tallet erfarte sine omgivelser - gjennom sansene: Hva de så rundt seg, hørte av lyder, smakte, luktet og kjente. For å sette sanseopplevelsene i ett større perspektiv er de satt i sammenheng med tidlig globalisering, sjøveis handel og de norske regionenes særtrekk.

Utstillingen er til fri benyttelse for museer, skoler, bibliotek og allmenheten. Utstillingsplakatene tar for seg de store linjene, og lar det være opp til den som setter opp utstillingen til å fylle den med gjenstander fra egne samlinger, kopier av ting fra 1700-tallet eller bruke gjenstander som gir de samme, eller i hvert fall så nært vi i dag kommer, sanseopplevelser som på 1700-tallet. De som setter opp utstillingen oppfordres til å legge til rette for at publikum kan få mange fysiske sanseopplevelser! La folk snuse, smake, se, føle og lukte!


 
Eksterne ressurser
 
 
Andre artikler