Forsidesamtale:Kjeldearkiv

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne (og tilsv. navnerom) bør vel strengt tatt ligge på Portal:Kjeldearkiv (fellesform for bokmål og nynorsk)? -- Olve Utne 29. feb 2008 kl. 01:14 (CET)

Noen mangler

  • Det lages en mal {{boksegment}} for å samle opp alle enkeltsider for en bok i side-rommet og som deretter trekker ut labeled sections.
  • Malen {{infoboks bok}} utvides med automatisk lenke til innholdssiden.
  • Malen {{sideoversikt}} må ferdigstilles.

Orddeling i digitaliserte dokument

Det er et mulig problem at en tekst som digitaliseres har en orddeling på grunn av linjebrekk som ikke alltid er lett å tolke. Jeg foreslår at vi i størst mulig grad unngår å ta vare på teksten som preformatert tekst og isteden finner frem til måter å merke teksten som tar høyde for alternative presentasjonsmåter. Det er mulig å bruke en mal {{br}} som lager en br-tag som har en spesiell klasse som kan fjernes ved behov. Det er også mulig å la denne ta en parameter som angir orddeling. Ett alternativ er å bruke preformatert tekst på sidene og isteden overlate til andre systemer å tolke denne. Det betyr at det trengs en mal som lager en conditional hyphen, for eksempel {{-}} som er slik at den forsvinner under gitte forhold. — John Erling Blad (Jeblad) 13. mar 2008 kl. 13:25 (CET)

Her kommer en test av transkludering fra Side:Håndbog for den menige soldat - 05.JPG. — John Erling Blad (Jeblad) 13. mar 2008 kl. 13:40 (CET)

Side:Håndbog for den menige soldat - 05.JPG