Furuholmen (serveringssted i Vestmarka)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Furuholmen er et serveringssted i Vestmarka Det ligger i Bærum kommune, nordøst for Fløyta i Gupuelva på 272 moh. Hytta ble bygget i 1903–05 for Gina og Ole Tjernsli. Ole og broren Andreas kjøpte og solgte skog i Bærum og drev ut skogen på egne sager. De kjøpte også Gupuskogen. I 1917 ble Bærum kommune eier av både skogen og Furuholmen.

I 1920 fikk Bærums Skiklub disponere stedet som klubbhus. Furuholmen ble etter hvert et populært utfartssted, spesielt etter at Harriet og Fritjof Ahlquist overtok driften av stedet. Harriet tok seg av ski- og sommerturistene, mens Fritjof for en stor del skar torv på den nærliggende Semsmåsan. I mars 1963 flyttet familien Ahlquist fra stedet som hadde vært deres hjem i 38 år.

Prominente gjester som kong Olav og kronprins Harald besøkte stedet flere ganger. Alf Prøysen var der også. I 1972 flyttet Arthur og Anne-Bjørg Olsen inn på Furuholmen. Arthur døde i 1998. Siden den tid har Anne-Bjørg drevet stedet alene, men Furuholmen er like populært som det alltid har vært.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Furuholmen (serveringssted i Vestmarka) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8818971° N 10.4085360° Ø