G.H. Østby

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

G.H. Østby var en baker- og konditorvirksomhet etablert i Sandvika i Bærum av Gustav Hagbart Østby, opprinnelig på Løkketangen, tvers overfor Løkke Restaurant. Det het opprinnelig Sandvika Elektriske Bakeri og Conditori.

I 1926 solgte han til kjøpmann Stangebye, og Østby bygde i stedet opp et moderne bakeri i et nytt bygg, Østbygården, som lå der Kreditkassegården ble oppført i 1976 og skal rives til fordel for det nye Helgerudkvartalet.

I Østbygården fikk bedriften plass til både bakeri, konditori, butikk og lager. Bakeriet ble drevet etter moderne prinsipper, med elektrisk drevet sikteanlegg, eltemaskin og heisanlegg, tre elektriske ovner og moderne grisleovn, som spesielt var innrettet for fremstilling av konditorvarer.

I 1939 arbeidet ca. 20 personer her. G.H. Østby døde i 1943; sønnen Erling Østby og hans sønner Knut og Hans Østby drev bakeriet frem til 1974, da gården ble revet og et nytt moderne bakeri ble oppført på Rud.

I 1987 solgte de selskapet til Bakers, men beholdt eiendommen. Bakers driver fortsatt bakeri i Baker Østbys vei 1–3 på Rud.


Koordinater: 59.9076323° N 10.4980869° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg G.H. Østby er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.