Gunnar Reegård

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Gunnar Reegård.

Gunnar Reegård (født 14. september 1921, død 28. juni 2007) var mangeårig finansrådmann i Bærum kommune.

Reegård var født og oppvokst på Strømmen, og var utdannet jurist. Han er blant de enkeltmenneskene som har betydd mest for utviklingen av det moderne Bærum. Reegård var ansatt i Bærum kommunes administrasjon i 40 år; først 12 år som assistent for rådmann Ørnulf Halmrast, deretter som finansrådmann – som kommunens øverste administrative leder ble kalt på den tiden – i 28 år fra 1961 til 89. Vekst var en målsetting under store deler av hans funksjonstid, og utbyggingen av Rykkinn-feltet i 1970-årene var blant de store prosjektene han hadde ansvaret for gjennomføringen av.

Mangel på arbeidsplasser var lenge et problem for Bærum, og Reegård arbeidet aktivt for å legge til rette for næringslivet. Dette førte blant annet til etablering av en rekke store arbeidsplasser på Rud/Hauger og ved Grini/Eiksmarka. Administrasjonen gjennomgikk ingen revolusjonerende omveltninger under hans tid, men Reegård tok nødvendige grep for å håndtere nye oppgaver; blant annet etableringen av en profesjonell eiendomsforvaltning og en moderne informasjonsavdeling. Han følte et særlig ansvar for kulturlivets kår, og arbeidet aktivt for kulturtiltak som musikkskolen, kunstsenteret på Høvikodden, utsmykningen av kirker og bevaring og bruk av gamle bygninger i kommunens eie.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Gunnar Reegård er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.