Hilton (Bærum gnr. 54)

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra Hilton (gård i Bærum))
Hopp til navigering Hopp til søk
Hilton
Kommune: Bærum
Fylke: Viken
Gnr.: 54

Hilton (gnr. 54) var en fjerdingsgårdSlependen i Vestre Bærum. Navnet kommer av Hildartun, som betyr kvinnen Hildes gård. Den er skilt ut fra sentrumsgården Nes i Asker. Gårdens bondekalkovn, som lå ved Åsløkkveien, var i bruk i 1821. Hilton var kirkegods til reformasjonen, deretter krongods. I 1663 kom Hilton under Nesøygodset. Fra 1784 lå Hilton under gården Staver og ble drevet sammen med denne. Hiltonbekken, som kommer fra Åsjordet og renner ut ved Sjøengen kafé, danner kommunegrensen mot Asker.

I 1826 hadde gården 30 mål innmark, og hadde en besetning på 2 kuer og 4 sauer. Gården solgte det året 12 favner ved. Hilton var i 1939 på 263 dekar, hvorav 32 dekar var jordbruksareal og 120 dekar barskog. Fordi gården ble drevet sammen med Staver, hadde den ingen besetning. I hagen var det 0,2 dekar bringebær, 17 frukttrær og 19 bærbusker. Husene på gården er for lengst revet. Etter andre verdenskrig ble det meste av gården utparsellert og bebygd.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Hilton (Bærum gnr. 54) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.