Hjelp:Brukerkonto

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Registrer deg som bruker

  • Klikk på lenken opprett konto (denne finner du helt øverst til høyre).
  • Fyll ut skjemaet og skriv inn teksten i bildet under (ReCaptcha). Klikk på Opprett konto under skjemaet.
  • Alle brukere må oppgi sitt virkelige navn, men dette er ikke påkrevd som brukernavn.
  • Vær oppmerksom på at du må bekrefte på e-post (som blir sendt deg automatisk) at du har registrert deg som bruker, før du kan begynne å jobbe i wikien.
  • Ditt telefonnummer blir ikke på noen måte offentliggjort eller videreformidlet. Det er kun til bruk dersom NLI trenger å få tak i deg.
  • Om du ikke får til å registrere deg, ta kontakt med Norsk lokalhistorisk institutt.

Min brukerside

Alle brukere har en egen brukerside. Den opprettes automatisk når du registrerer deg. For å gå inn på brukersiden klikker du på navnet ditt i menyen øverst til høyre. Den siden du da får opp, kan du selv fylle med informasjon.

Min samtaleside

I den samme menyen har du samtaleside din, der andre brukere kan gi deg gode råd eller stille spørsmål. Du kan skrive både på din egen og andres samtalesider. Les mer om samtalesider.

Innstillinger

Under Innstillinger i den samme menyen finner du bl.a. ”språk”, der du kan velge bokmål eller nynorsk som wikiens målform.

Overvåkningsliste

Hvis du ønsker å følge litt ekstra med på endringer som gjøres i artikler du selv har skrevet eller er spesielt interessert i, kan du klikke på pilen til høyre for "Vis historikk" og velge "Overvåk". Artikkelen vil da dukke opp i overvåkingslisten din når noen endrer den.

Egne bidrag

Alle redigeringer du gjør i wikien, legger seg i en liste over dine brukerbidrag. Du vil finne forklaringer til elementene i listen under hjelpesiden for Siste endringer, som er bygd opp på samme måte som listen over brukerbidrag.