Hjelp:Samtalesider

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Alle sider i wikien – både artikler, bilder, kategorier og brukersider – har samtalesider knyttet til seg. I wikien kan alle brukere skrive og redigere i så godt som alle typer sider. For at dette samarbeidet skal gli godt, er det greit at mest mulig av kommunikasjonen foregår på samtalesidene. Gjennom dem kan vi kommentere, foreslå rettelser, stille spørsmål, gi ros og konstruktiv kritikk, komme med forslag til videre arbeid, invitere til samarbeid osv. Kanskje har du svar eller innspill til de nyeste innleggene på samtalesidene?

Diskusjonsforum

I det generelle diskusjonsforumet kan du lufte idéer og ta opp saker av interesse for deg selv og andre brukere på wikien, som ikke kan knyttes til enkeltartikler eller -bilder.

Hvordan skrive innlegg på samtalesider?

  • Når du skal skrive et nytt innlegg:
    • Velg fanene Samtale og Nytt emne.
    • For å signere innlegget, klikker du på signaturikonet: OOUI JS signature icon LTR.png. Da kommer navnet ditt og klokkeslettet automatisk opp (i klartekst først når du forhåndsviser eller lagrer).
  • Om du vil svare på et innlegg:
    • Velg Avsnitt og Blokksitat før du begynner å skrive. Da blir linjen rykket et hakk inn.
    • For å signere innlegget, klikker du på Sett inn og Mer, der du finner Din signatur.

Redigeringskommentarer

Vi kommuniserer også gjennom arbeidet vi gjør i wikien. Når du gjør endringer på en side, får du opp en boks der du kan legge inn en redigeringsforklaring. Slike er svært nyttige både for andre brukere og for administratorer. Det er stor forskjell på om du har omarbeidet en artikkel, lagt inn et nytt avsnitt eller rettet en skrivefeil. I Siste endringer kan du se hva andre brukere skriver om endringene de har gjort, for eksempel: oppdatert informasjon, kategori, lenke, bilde, korrektur.

Redigeringskommentaren skal gi en nøktern beskrivelse av hva du har gjort. Vær forsiktig med å evaluere andre brukeres arbeid.

Se også