Hundsund grendesenter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Hundsund grendesenter ble nominert til Statens byggeskikkpris i 2009.
Foto: AB-leksikon

Hundsund grendesenter, Snarøyveien 81 på Snarøya i Bærum kommune, er det første av fem planlagte grendesentre på det tidligere flyplassområdet på Fornebu, og ble tatt i bruk i august 2008. Anlegget er lokalisert rundt en grendegate som er «hjertet» i grendesenteret. Byggene er holdt i strenge former for å gi området et ryddig preg. Det er stort sett 2-etasjers bygninger og flate tak. Totalkostnaden var 275 millioner kroner. Anlegget ble nominert til Statens byggeskikkpris i 2009. Arkitekter: Div. A Arkitekter AS, Oslo.

Valget av sibirsk lerk til to plattinger på totalt 800 kvadratmeter ved skolen og barnehagen har skapt store problemer. Oppflising av bordene førte til at ansatte stadig måtte plukke fliser ut av ben og føtter på barna, og det ble innført skopåbud utendørs. I 2010 ble plattingen ved barnehagen dekket av fiberduk i påvente av en varig løsning.

I tillegg til Bærum kommune har Snarøya Sportsklubb, Bærumssvømmerne og Snarøya Kvinne- og Familielag vært samarbeidspartnere under planleggingen av Hundsund grendesenter. Disse har også driftsansvar for deler av anlegget.

Kjernen i grendesenteret er en ungdomsskole med kapasitet på 540 elever som primært er ment å komme fra Lysaker, Fornebu og Snarøya. I en overgangsfase vil skolen også ha elever fra andre deler av kommunen. Skolen har en rekke moderne fasiliteter, blant annet landets første skolerestaurant der elevene kan spise varm lunch hver dag. Her finnes både storkjøkken og elevkjøkken. I tillegg består senteret av barnehage med 124 plasser, miljøverksted, svømmehall og flerbrukshall. I enden av området ligger en idrettspark med to store ballbaner (kunsgress- og kunstisbane), sandvolleyballbane og balløkke med asfaltdekke. Her finnes også et garderobeanlegg med parkering på taket og et servicebygg som blant annet inneholder klubbhus for Snarøya Sportsklubb. Her er det også kafé og sekretariat.

Bjørg Nakling er grendeleder på Hundsund grendesenter.


Koordinater: 59.88975217376182° N 10.621227699279757° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Hundsund grendesenter er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.