Indre Sogn kystlag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Nybygd sognebåt.
Foto: Marny Tønnessen

Indre Sogn kystlag ble etablert i 2003. Laget er medlem av Forbundet KYSTEN og har rundt 70 medlemmer. Indre Sogn kystlag eier, vedlikeholder, ivaretar og bruker flere sognebåter. Laget holder kurs, foredrag og sosiale maritime samlinger. Kystlaget samarbeider med 4H, DNT, Kystled Nærøyfjorden samt kommunene i Indre Sogn. Kystlaget har satt opp et naust og bygd brygge i tilknytning til naustet i Kaupanger.

Kystled Nærøyfjorden

Indre Sogn kystlag arbeider for å utvikle Kystled Nærøyfjorden til å bli et attraktivt tilbud tilknyttet verdensarvområdet i Nærøyfjorden og indre Sognefjorden, der bruken av tradisjonelle sognebåter og gamle gårdsbruk inngår. Prosjektet går ut på å utvikle samarbeid mellom offentlige og private aktører for å få til en bærekraftig bruk av fjorden, slik at kulturarven knyttet til fjorden blir videreført. Gjennom det vil sognebåter bli bygd og tradisjonen med å bygge disse reddet.

Sognebåten

Kystlaget arbeider aktivt for å bevare sognebåten og har valgt å adoptert i Forbundet KYSTENs kampanjen Adopter et kystkulturminne. Kystlaget har allerede fått bygget fem nye Sognebåter og har gjennom ideen med Leidang Sognefjorden lansert ideen om at alle kommunene i området finansierer to sognebåter hver. Da klarer man å opprettholde tradisjonen med å bygge sognebåter.

Ledere

Leder pr. 2015 er Arne Jon Barlinn.

Kilder/eksterne lenker