Jar Tennisklubb

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jar Tennisklubb ble stiftet 26. okt. 1932 og hadde 268 medlemmer i 2007. Det første anlegget besto av to baner i Wedel Jarlsbergs vei med en provisorisk brakke som omkledningslokale – med utedusj uten varmt vann. I 1965 flyttet klubben til Jar idrettsplass, der anlegget kom til å bestå av seks baner, to av den hard court. Jar Idrettslag disponerte fire av banene til ishockey om vinteren, og to av banene brukes periodevis til håndball. Jar TK fikk nytt klubbhus i l976 takket være en imponerende innsats av klubbens medlemmer. Tre år senere reiste de samme ildsjelene en boblehall over to baner til bruk i vinterhalvåret.

I mange år hadde Jar både herre- og damelag som hevdet seg i norgestoppen med flere sluttspill i eliteserien. I de senere årene har aktiviteten vært synkende, og medlemstallet har gått ned. Det ble planlagt fusjon med Stabekk Tennisklubb i forbindelse med at det skal bygges en helårshall over fem baner på Stabekks anlegg. Da ble det slutt på tennisaktivitet på det nåværende anlegget på Jarbanen, der det planlegges både ishockeyhall og curlinghall (2008).

Blant Jars Tennisklubbs mange ildsjeler er det grunn til å trekke frem Erling Bach, som ikke bare var en dyktig spiller, men også en fremragende administrator. Han hadde en rekke tillitsverv, men vil spesielt huskes for sin store innsats både når det gjaldt å bygge klubbhus og boblehall og modernisere tennisanlegget på Jarbanen, bl.a. med nytt permanent dekke.

I 2009 ble Jar Tennisklubb fusjonert med Stabekk Tennisklubb. Styret mente at navnet burde bli Bærum Tennisklubb, men det ekstraordinære årsmøtet vedtok at navnet på de sammenslåtte klubbene skulle være Stabekk Tennisklubb.

Litteratur


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Jar Tennisklubb er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.9174606° N 10.6190292° Ø