Jarmund/Vigsnæs Arkitekter

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Jarmund & Vigsnæs»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Arkitekthøgskolen i Oslo, Maridalsveien 29, som ble oppført for Oslo Lysverker i 1938.
Foto: Chris Nyborg (2013).

Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL var et Oslo-basert arkitektfirma som ble etablert i 1996 av Håkon Vigsnæs og Einar Jarmund, begge født 1962. I 2004 ble Alessandra Kosberg (1967) tatt opp som tredje partner. I 2018 hadde de 23 ansatte. Arkitektfirmaet tok på seg mange ulike typer oppdrag, fra hytter, eneboliger og rasteplasser til større offentlige bygninger og byutviklingsprosjekter.

De fikk flere utmerkelser for byggeprosjektene sine. I 2018 mottok de Groschmedaljen, som regnes som norsk arkitekturs fremste utmerkelse. Juryen begrunna sitt valg med at firmaets prosjekter «demonstrerer en kontinuerlig utforskning av romlige og formmessige sammenhenger. Flere av bygningene kjennetegnes av en klar fargeholdning og en særegen og kontrollert geometri i samspill med urban kontekst, klima og topografi». Da de mottok medaljen, nevnte de Sverre Fehn som det fremste forbildet. De tre partnerne hadde alle hatt han som lærer på Arkitekthøgskolen i Oslo. For ombygginga av nettopp arkitektskolen fikk Jarmund/Vigsnæs i 2003 Houens fonds diplom.

I 2019 ble firmaet oppløst. Håkon Vigsnæs og Alessandra Kosberg starta Vigsnæs + Kosberg Arkitekter, mens Einar Jarmund fortsatte i Einar Jarmund & Company.

Kilder og litteratur

Videre lesing

  • Jensen, Jan Olav: asBUILT 5: Farm House, Pax forlag 2011.