Jarmyra (idrettsplass i Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Nordenden av Jarmyra, til høyre i bildet, opp mot Jar stasjon.
Foto: 1942.

Jarmyra i Bærum er et rekreasjonsområde, en gresslette og en idrettsplass som strekker seg fra Tjernsrudtjernet i sørvest til Jar i nordøst mellom Bærum og Kolsåsbanen.

Myra var i sin tid sumpete og utilgjengelig. I nordenden rant Vollsbekken inn i myra (ved fotgjengerovergangen over Bærumsveien) og over myra til Tjernsrudtjernet. Ut av tjernet renner Tjernsrudbekken (nå i rør) ned til Skallum. Bærum kommune drenerte området i 1960-årene og anla gangveier og treningsfelt. Myra har siden den tid vært et populært friluftsområde. I dag er deler av området regulert til idrett, en del som naturvernområde og resten som friområde.

Gressletta på Jarmyra ble første gang tatt i bruk som fotballbane tidlig på 1960-tallet. Klubbhus for Øvrevoll Ballklubb fra 1968. Grusbanen ved Jar stasjon ble tatt i bruk i 2005, i 2008 ble også en kunstgressbane anlagt og tatt i bruk. Flere ganger er det blitt langt frem planer om større utbygginger på Jarmyra, blant annet til skoleformål, men alle er blitt avvist.

Jarmyra har en rikholdig flora med flere bevaringsverdige planter, og soner ved Tjernsrudtjernet og Jar stasjon er regulert til spesialområde naturvern.

Jarmyras Venner er en forening etablert i 1996 med sikte på å bevare Jarmyra og Tjernsrudtjernet som natur- og friluftsareal.


Koordinater: 59.92606975679919° N 10.616386168786631° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Jarmyra (idrettsplass i Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.