Jens Emil Bruun

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jens (Emil) Bruun (født 10. september 1944 i Oslo) er lokalpolitiker (H) og tidligere lensmann, bosatt i Margarethas vei i Lørenskog. Bruun var i 42 år ansatt i Lørenskog lensmannsdistrikt, og i 30 år var han lensmann i bygda (1979-2009). Da han fylte 70 år, skreiv Aftenposten at «han spesielt har vært engasjert i forebyggende arbeid for barn og unge».

Bruun tok befalsutdanning og begynte deretter på Politiskolen. Han videreutdanna seg med 1. avdeling på jusstudiet, ledelse og strategi ved Politihøgskolen og McGill University, i tillegg til Forsvarets høgskole.

Han har vært sensor ved Politihøgskolen, leder i Akershus lensmannsetatslag, organisasjonsfondet for Norges lensmannslag, velforening og grunneierlag. Bruun har også vært Høyres gruppeleder i kommunestyret i Lørenskog.

Jens Bruun har fått flere utmerkelser, blant annet Melvin Jones, Paul Harris Fellow og politimedaljen med tre stjerner. 26. november 2009, da han gikk av som lensmann, ble han tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv. Dette skjedde på en mottakelse på Losby Gods med 100 gjester til stede.

Kilder og litteratur