Kjeldearkiv:Corona-kiosken i Lillestrøm

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Historien nedenfor er utdrag av artikkelen «Corona i Lillestrøm» av Morten Fuglevand. Artikkelen sto i Lillestrøm GAZETTA. Nabolagsmagasin for Lillestrøm sokn, nr. 1 – 2020.

«Randi i Corona» er et begrep i Lillestrøm. Halve Lillestrøm og vel så det var innom. Mang en berømthet gikk sine barneår i Corona og fikk seg en sjokolade eller to der. Til og med helter fra de siste tiårene vil huske besøk i Corona. Axel Lund Svindal var en fast gjest i en periode. Juristspirer som dro til USA, og hvor savnet etter norsk godteri ble for stort, fikk seg en overraskelse fra Corona.

Men for virkelig å forstå hvor lenge Lillestrøm har hatt Corona, da er historien om mannen som emigrerte til USA på 50-tallet uslåelig. Etter å ha levd sitt liv i USA dro mannen på en siste tur til hjembygda si, Lillestrøm, mot slutten av 90-tallet. Han pleide å gå i Corona som tenåring på 50-tallet. Han svingte inn av døra på slutten av 90-tallet, og der sto Randi fortsatt bak disken. Han utbrøt: ”Men jøss, står du her ennå.” Tenk deg tanken, du har emigrert, du har levd et langt liv i USA, fått barn, hatt karriere, pensjonert deg, og når du reiser tilbake der det hele startet, finner du samme butikk med samme ekspeditrise fremdeles på plass. Corona i Voldgata har et sus av evigheten over seg.

Nå er det en trivelig kar som heter Mr. Singh som reparerer mobiler der Corona lå i så mange år. Om ikke lenge er hele bygget borte når kvartalet skal gi plass til nybygg. Da forsvinner enda en liten del av Lillestrøms sjel, byens myke, ukjente historie."

Se artikkelen: Corona Tobakksforretning (Lillestrøm)