Kjeldearkiv:Omreisende russiske skjærslipere

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Omreisende russiske skjærslipere
Kildeinformasjon
Navn: Alfred Høgslund
Født: 21. november 1895
Død: 24. august 1981
Sted: Leirsund
Tidsrom: Omkring 1900
Nedtegnet: Omkring 1970
Nedtegnet av: Alfred Høgslund har skrevet historien. Den er skrevet av og tilrettelagt for lokalhistoriewikien av Nils Steinar Våge 20. mai 2011.
Beskrivelse: Omreisende håndverkere
Viktig: Denne artikkelen kan kun endres av administratorer. Dersom endringer trengs, vennligst ta dette opp på artikkelens samtaleside eller med en administrator.
Denne artikkelen er en kilde og er derfor stengt for redigering. Eventuelle bemerkninger eller rettelser kan etterlates her.

Dette minnet fra ca 1900 om omreisende russiske skjærslipere i Leirsund, Skedsmo ble opprinnelig nedtegnet av Alfred Høgslund.


I årene efter århundresjifte gikk det mange rykter om at Russland havde til hensigt at erobre Norge, å i disse årene havde vi ofte besøk av Russiske sjærslipere dem var spreke karer og ganske unge folk, dem kom bærende med sine slipekrakker på ryggen.

Dem filte sager slipte barberkniver og sakser. Min far spurgte flere av dem hvorfra de kom, de sagde at dem kom fra Novgorod i Russland, dere er vel sendt hit som spioner sa min far til dem men dem ristet på hodet, å svarte ikke på det.

Kilde

  • Høgslund, Alfred: Optegnelser fra Skedsmo og omegn. Håndskrevet bok fra omkring 1970.