Kongshavn (sted i Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Kongshavn er et sted i Bærum, sør på Snarøya. Christian Kølle beskrev Kongshavn som «Den ydterste Havn paa Øen, naar Søen ær aaben i det længste, kaldis Kångs Havn, da sluttelig de gamle Kånger ved sådan Anledning har dær steget i, æller af Deres Fartøyer». Her hadde fisker Johan Fredrik Strøm og hans etterkommere egen rett til vadplass. Asker-mannen kjøpte Strømstangen i 1844. Ved Kongshavn ligger Kongeholmen.

Kongshavn naturminne ble opprettet ved kongelig resolusjon 15. januar 1988 og er vernet som geologisk naturminne. Det utgjør en liten odde som stikker ut i den vestre delen av Kongshavn-området. Et viktig lagprofil gjennom øverste del av mellomordovicium er vist i denne lokaliteten, som har høy forskningsverdi. De samme lagene vises også i Lagmannsholmen naturreservat. Selv om de to lokalitetene ligger nær hverandre, har miljøet vært forskjellig. Dette gjenspeiles i innholdet av fossiler.


Koordinater: 59.87650911051077° N 10.609297233581545° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Kongshavn (sted i Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.