Krillåsveien

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra Krillåsveien (Asker))
Hopp til navigering Hopp til søk

Krillåsveien i Asker går fra Langenga østover mot Vettrelia og videre som blindvei mot Slemmestadveien. Den har navn etter Krillås gård. De senere år er atskillige nye hus kommet til; i hovedsak eneboliger og tomannsboliger. Krillåsveien var et av de få farene som i tidligere tider førte fra Vettre og fjordområdet deromkring mot Asker via Bleiker. Ved låven sees fremdeles spor etter Krillåsveiens tidligere løp. Man måtte hit opp for å komme videre til Christiania før i tiden, hvis da ikke fjorden utgjorde veien.

  • 10. Den gamle [[[Gamle Vettre skole|Vettre-skolen]], første del bygd 1899, ligger vis a vis innkjørselen til Solberg gartneri.
  • 13. Solberg gartneri, tidl. Krillås gård, med beboelseshus og driftsbygninger. Store drivhus dekker i dag arealet, som tidligere ble brukt til frilandsdyrking av grønnsaker. Nå er det agurker og blomster som dominerer.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Krillåsveien er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8246059° N 10.4620715° Ø