Lørenskog Fremskrittsparti

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Lørenskog Fremskrittsparti, Fremskrittspartiets lokallag i Lørenskog kommune, ble stiftet den 18. august 1973 på initiativ fra Eivind Nerbye, Hans-Andreas Holth og Bjørn Bender. Partiet het opprinnelig Anders Langes Parti i Lørenskog. Eivind Nerbye var partiets første formann med Holth og Bender som øvrige styremedlemmer. En annen sentral politiker var Per Egil Hesla, som var en kollega av Arve Lønnum, senere formann i Anders Langes Parti.

Partiet markerte seg på lokalplanet med et konsekvent liberalistisk samfunnssyn og kamp for enkeltmennesker som opplevde seg dårlig behandlet av offentlige myndigheter. Med disse hovedsakene på programmet drev partiet et omfattende rekrutteringsarbeid. Den 29. januar 1977 ble partinavnet endret til Lørenskog Fremskrittsparti. Ved kommunevalget i 1979 ble Eivind Nerbye valgt inn som partiets første representant i Lørenskog kommunestyre. Senere har partiet vært kontinuerlig representert. Partiet opplevde noe av et lokalpolitisk gjennomslag ved kommunevalget i 1987, da det fikk ti representanter i kommunestyret, noe det også har hatt ved de to siste valgene (2003 og 2007). Flere av lokalpartiets tillitsmenn har også markert seg på riksplan; Bente Bjørnstad har arbeidet i Fremskrittspartiet sentralt, og Kari Kjønaas Kjos er Frps tredje representant fra Akershus på Stortinget (20052009).

Lokalpartiet hadde i august 2008 130 medlemmer.


0230 Lorenskog komm.png Lørenskog Fremskrittsparti er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.