Lørenskog Karate Klubb

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Lørenskog Karate Klubb ble etablert i 1976 av Lars Høgquist og utøver karategrenen kyokushinkai. Klubben driver med karate som toppidrett, men flertallet av de 120 medlemmene (2007) trener karate som trim. Klubben har hatt vekslende tilholdssted gjennom åra, men har nå treninger på Benterud skole.

Flere av klubbens medlemmer har markert seg nasjonalt og internasjonalt. Elisabeth Jakobsen ble verdensmester i fullkontakt lettvekt i 1996, og i samme mesterskap kapret Gunnhild Moen sølvet i fullkontakt tungvekt. Kaja Stolpestad ble europamester i juniorklassen i 2007, også dette i fullkontakt. Gunnar Salbu vant kongepokalen i 1993 (WUKO-kamp). Klubben har fostret mange norgesmestere, og under NM fullkontakt i 2007 sikret klubbens medlemmer seks gullmedaljer. Lars Høgquist har tillitsverv som teknisk sjef og president i Norges Kyokushinkai Karate Organisasjon.


0230 Lorenskog komm.png Lørenskog Karate Klubb er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.