Løxa Utvikling

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Løxa Utvikling AS, Løxaveien 12 på Rud i Bærum, er en vekstbedrift med arbeidsplasser for uføretrygdede og tiltaksplasser for mennesker som vil tilbake i ordinært arbeid. Virksomheten har sin opprinnelse i Hauger Verksted, etablert 1977 i Lautom-bygget på Rud, som en stiftelse under Akershus fylkeskommune. Hauger Verksteds formål var å gi arbeidstrening med sikte på utplassering i ordinært arbeid for mennesker fra psykisk og psykiatrisk helsevern. Virksomheten ble overtatt av Bærum kommune i 1991, og ble aksjeselskap i forbindelse med endring av formål til mer varig tilrettelagt arbeid i 1993. Fire år senere flyttet selskapet til eget bygg i Løxaveien.

I 2004 ble Hauger Verksted slått sammen med vekstbedriften Bærum ASVO AS, etablert av Bærum kommune i 1993. Det fusjonerte selskapet fikk navnet Løxa Utvikling, og startet med arbeidsmarkedstiltak for attføring til ordinært arbeid. Lokalene ble utvidet i 2005. Løxa Utvikling ledes av Cato Skeie, har 20 ansatte, og omsatte for 17,4 millioner kroner i 2009.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Løxa Utvikling er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.