Landøya ungdomsskole

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Landøya fikk premie som beste Rusken-skole i 2009.
Foto: Ukjent / Budstikka

Landøya ungdomsskole i Landøyveien 16 på Nesbru er en av ungdomsskolene (8–10) i Asker kommune. I skoleåret 2010/2011 har skolen 318 elever og 39 ansatte. Den mottar elever fra Nesøya og Mellom-Nes barneskoler. Skolen ble tatt i bruk i løpet av skoleåret 1972/73. Den skulle avlaste Torstad ungdomsskole og også huse et kommunalt bad, som stod ferdig først et år senere. Tomten ble regulert ut fra Sundelius' gartneri på Øvre Nes. Det ble enighet om en skolebygning i én etasje over bakkenivå og med full kjelleretasje til teknisk utstyr og garderober. I den delen av bygget som omfattet Landøya bad, ble det to kjelleretasjer. Skolen ble bygd med flatt tak, veggene kledd med profilerte, gråmalte metallplater og rød tegl (arkitekt Cappelen og Rodahl) etter billigste anbud, og bygget viste seg å ha store svakheter. Skolen er senere rehabilitert i flere omganger, deler av undervisningen foregår i paviljonger, som ble reist på fotballbanen.

Skolen ble utformet som en såkalt åpen skole. Sammen med Borgen skole i Asker og Ringstabekk skole i Bærum var Landøya banebrytende for undervisning i storklasser og med tverrfaglige lærerteam. Den åpne planløsningen tvang frem nye undervisningsformer, som rektorene Hanna Marit Jahr og Terje Skansen organiserte. Ideene fra 1970-årene er senere justert ned til mer fleksible løsninger. Skolen er rikt utsmykket med elevarbeider. Skolens logo og fane er tegnet av en av skolens tidligste elever. Det er en lus inne i en sirkel med bokstavene L.U.S. under. Fanen er i grønt og gull. Lise Fredriksen var rektor 2001–08, Sissel Følling Eilertsen fra 2008.

Rektorer

  • Hanna Marit Jahr
  • Terje Skansen
  • Lise Fredriksen (2001-2008)
  • Sissel Følling Eilertsen (2008-)

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Landøya ungdomsskole er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.8606237° N 10.4975327° Ø