Landingen (årbok)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Årboka Landingen dekker kommunene Nordre og Søndre Land, altså den gamle Land kommune. Boka har kommet ut hvert år sia 1976 og utgis av Randsfjordmuseenes avdeling Lands Museum. Kulturstyrene i de to Land-kommunene har gjennom årbokas historie vært viktige samarbeidspartnere.

Initiativtaker til årboka var Marius Midthaug. Om oppstarten fortelles det i forordet til den første boka:

Da Lands Museum i fjor (1975) hadde sitt årsmøte, fremmet Marius Midthaug et forslag som fikk enstemmig tilslutning. Det gikk i korthet ut på at museet i samarbeid med kulturnemndene i Land skulle forsøke å få gitt ut en årbok. Hovedinnholdet her var da ment å skulle være artikler med stoff fra bygdene våre. Begge kulturnemndene [...] sa seg interessert i et slikt tiltak. [...] En er blitt stående ved "Landingen" som et egnet bok av dette slaget.

Gjennom årbokas historie har både museets ansatte, historielagsfolk og andre interesserte bidratt med artikler. For Lands Museum var det fra starten et poeng å få publisert materiale fra arkivsamlinga: «Museet har i sitt arkiv mye stoff som kan bli vanskelig å få gitt ut på annen måte enn ved hjelp av en årbok».

Per 2010 er Kari Nordal leder for årbokkomiteen.

Kilder og litteratur

  • Landingen - årbøkene 1976 og 2010.

Eksterne lenker