Lillestrøm Håndverkerforenings Dameklubb

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Lillestrøm Håndverkerforenings Dameklubb. Ukjent dato og fotograf. Foran fra venstre: Anna Wahlfjord, Mary Pedersen, Hedvig Johnsen, Gerd Ahlsen og Karen Holmsen. Bak fra venstre: Nelly Karlsen-Wahl, Ebba Hallingstad, Aslaug Jacobsen, Margit Skarrud og Iree Foss. Jenny Jansen, Janne Wahlfjord og Ragnhild Therkelsen var ikke til stede.

Lillestrøm Håndverkerforenings Dameklubb ble stiftet 8. desember 1931. Foreningens fremste oppgave var å bygge opp et fond som skulle benyttes til å reise et Håndverkernes Hus i Lillestrøm. Fram til det siste møtet i klubben i 1971 bidro den med 18 000 kroner til fondet. Pengene var samlet inn gjennom utlodninger, basarer og ulike andre arrangementer. På det første møtet i klubben i 1932 ble det loddet ut en kringle som brakte inn åtte kroner og 30 øre.

Dameklubbens første styre var sammensatt av Jenny Larsen (formann), Hedvig Johnsen (viseformann) og frøken Andersen (sekretær og kasserer).

I tillegg til å bidra med midler til byggefondet drev klubben ulikt sosialt arbeid i Lillestrøm. Blant annet kjøpte den inn pakker med mat til trengende eldre i Lillestrøm under krigen.

Kilder og litteratur

  • «Det begynte i 1930…» I Håndverker’n. Romeriksen spesial. Jubileumsutgave 22. september 1933.
  • Rønning, Jon: Lillestrøm Håndverk- og Industriforenings beretning for årene 1956-1971. Vedlegg til 25-årsberetningen for årene 1931-1956. Lillestrøm 1971.