Lokalhistoriewiki:Lokalhistoriewikis retningslinjer for personvern og opphavsrett

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

For å opprette brukerkonto på Lokalhistoriewiki må du godkjenne våre retningslinjer for opphavsrett og personvern.

Retningslinjer for opphavsrett

Du er selv ansvarlig for at det du skriver eller laster opp på Lokalhistoriewiki er i tråd med gjeldende lovgivning om opphavsrett og med wikiens retningslinjer. Ikke last opp eller kopier tekst eller bilder som du er usikker på opphavsretten til. Er du i tvil, ta kontakt med nli(på)nb.no (bytt ut «(på)» med «@»).

Alt du skriver på wikien legges ut under fri lisens. Dette innebærer at artiklene kan bearbeides av andre brukere på wikien og gjenbrukes utenfor wikien, forutsatt at kilden oppgis.

Alle bilder du selv har tatt legges ut under fri lisens. Hvis du ikke selv har opphavsretten til et bilde, finner du informasjon om hvordan du går fram for eventuelt å bruke bildet under vår guide for opplastning. Hvis du fortsatt er i tvil, ta kontakt med nli(på)nb.no (bytt ut «(på)» med «@»).

Retningslinjer for personvern

Du er selv ansvarlig for at det du skriver eller laster opp på lokalhistoriewiki er i tråd med gjeldende lovgivning om personvern, Nasjonalbibliotekets personvernerklæring og wikiens retningslinjer.

Det du ikke ville sagt om deg selv eller andre i en større forsamling av kjente og ukjente personer, bør du heller ikke publisere på Lokalhistoriewiki.

Vær særlig varsom med å legge ut opplysninger om for eksempel politisk oppfatning, helse, tidligere straffedommer, tro og seksuell legning. Dette er i norsk og europeisk personvernvernlovgivning regnet som sensitive personopplysninger.

Ditt brukernavn og virkelige navn vil automatisk bli lagt inn i historikken til artikler og bilder du bidrar til. Vær oppmerksom på at innhold på har bidratt med på Lokalhistoriewiki er offentlig tilgjengelig og ikke kan slettes.