Lommedalens Idrettslag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Logo for Lommedalens Idrettslag, stiftet 1903. Farger i svart og gull
Foto: Ranheim: Norske skiløpere (1956)

Lommedalens Idrettslag, Slalåmveien 49 i Lommedalen i Bærum, ble stiftet 3. februar 1903, og har 1540 medlemmer (2007). Laget driver med fotball, håndball, basket og ski (hopp, langrenn og alpint).

Narve Bonna var i 1920-årene en av landets beste hoppere. Hans stil ble berømt, om ikke alltid honorert etter fortjeneste av dommerne, og er av grunnleggende betydning for den aero-dynamiske stil. Yngvar Skøien (t.h.) var langrennsspesialist og oppnådde sine beste plasseringer på 30 og 50 km. Begge konkurrerte for Lommedalens Idrettslag.
Foto: Ranheim: Norske skiløpere (1956)

Klubben satser på breddeidrett fremfor toppidrett. Likevel fikk Kristian Haug bronse i slalåm og sølv i kombinert i junior-VM i alpint i 2008. Andre kjente medlemmer er skihopperen Narve Bonna, kombinertløperne brødrene Bjørn og John Hagen og alpinisten Kari Anne Ruud.

Anlegg

En grusbane og en kunstgressbane ved siden av Lommedalshallen, skisenter i Krydsbyløypa med slalåm-, storslalåmbakke og barneløype, tre hoppbakker (Kirkebybakkene). Et «villvannsprosjekt» skal pumpe opp vann fra Lomma for å lage kunstsnø i Krydsbyløypa.

Galleri


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Lommedalens Idrettslag er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.