Møkkalassene (Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Møkkalassene i Bærum er tre små holmer like utenfor Snarøya. 19 dekar. Bukta innenfor kalles Lortbukta, antakelig på grunn av oppsamling av rekved og lignende.

Møkkalassene naturreservat ble opprettet ved kongelig resolusjon 15. desember 1978 og omfatter 19 dekar, hvorav mesteparten er sjøareal. Reservatet omfatter de tre holmene i Møkkalassene med tilliggende skjær og tilstøtende sjøområder innenfor en avstand av ca. 50 m fra land. Det er ilandstigningsforbud i perioden 15. april–15. juli. Møkkalassene er en av de viktigste sjøfuglkoloniene i Indre Oslofjord.

Formålet med fredningen av Møkkalassene naturreservat er å bevare livsmiljøet for plante- og dyrelivet i området, særlig ut fra hensynet til sjøfuglene og deres hekkeplasser. Skjærene huset tidligere en svært stor hekkebestand av hettemåke, som hadde en dramatisk nedgang fra 1989. I 2005 var hettemåkebestanden på vei opp igjen. I tillegg har gråmåkebestanden steget, det har også antallet av blant annet makrellterner og ærfugl.


Koordinater: 59.8781206° N 10.6237584° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Møkkalassene (Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.