Mariaholm kurs- og konferansesenter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Mariaholm
Foto: Kirkens nettsider

Mariaholm kurs- og konferansesenter har adresse Stegenveien 1143 og er et senter ved Øyeren i Spydeberg som eies og drives av Oslo katolske bispedømme. Det ble innviet 23. mai 1969 av biskop John Willem Gran etter byggearbeider som ble påbegynt 1. september 1966. Dette var et stort løft for en kirke som på dette tidspunktet bare hadde rundt 9000 registerte medlemmer.

Stedet brukes primært som leir- og møtested av Den katolske kirke, men leies også ut til andre brukere.

Senteret består av en hovedbygning over fire plan med konferanserom, grupperom, peisestuer med mer, en bygning med soverom for 72 personer fordelt på atten rom samt Mariaholm kapell. I 2013 ble senteret renovert og noe utvida, med økonomisk støtte fra Bonifatiuswerk.

Siden 1985 har det vært årlig valfart til Mariaholm, med vandring fra Mariakirken i Askim til kurssenteret, en tur på omkring to mil. Denne er knytta til festen for Jomfru Marias himmelferd 15. august, og man hedrer spesielt Maria av Enebakk (se Enebakkmadonnaen). På Mariaholm står det en byste av den polske presten Jerzy Popiełuszko, som ble drept av sitt lands myndigheter i oktober 1984, og valfarten holdes også til minne om ham.

Kilder


Koordinater: 59.67580° N 11.21799° Ø