Mellemskjær

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Mellemskjær naturreservat»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Mellemskjær er et lite skjær utenfor nordspissen av Gåsøya i Bærum.

Mellemskjær naturreservat ble opprettet ved kongelig resolusjon 15. desember 1978 og dekker et areal på ca. 17 dekar som omfatter øya Mellemskjær og de tilstøtende sjøområdene innenfor en avstand av ca. 50 m fra land. Formålet med fredningen er å bevare livsmiljøet for plante- og dyrelivet i området, særlig ut fra hensynet til sjøfuglene og deres hekkeplasser. Det er ilandstigningsforbud i perioden 15. april–15. juli.

Skjæret hadde tidligere en av de største koloniene av hettemåke i Oslofjorden. I tillegg var det innslag av tjeld og makrellterne. Ved nye tellinger i 2005 var det 49 hekkende par med hettemåker i reservatet. Dette var ny etablering etter at det ikke ble observert hekking i 2003. I tillegg var det økning av hekkende gråmåke, og hekking av tjeld, ærfugl og sildemåke.


Koordinater: 59.8561732° N 10.5905191° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Mellemskjær er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.