Moss Skolemusikkorps

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Moss Skolemusikkorps er et skolekorps med tilhold i Moss kommune. Korpset ble stiftet 19. desember 1910, da under navnet Moss Guttemusikkorps, og er det eldste skolekorpset i Østfold. Initiativtakere den gang var Otto Syvertsen, overrettssakfører Huitfeldt og lærer Billington. Første dirigent var musikkløytnant Unneberg fra Horten, med musikksersjant Wik fra Fredrikstad som hjelpeinstruktør. I 1914 spilte korpset på Frogner under den store jubileumsutstillingen som ble holdt i anledning 100-årsdagen for den norske grunnloven.

Det tok sin tid før jentene fikk plass i korpset. Moss byleksikon hevder at de første jentene var på plass i 1967, og at korpset skiftet navn da. Ukebladet Allers navnga imidlertid korpset med sitt gamle navn to år etterpå, da de presenterte norske skolekorps i en lengre serie i 1969.

Korpset rekrutterer medlemmer fra Bytårnet og Melløs skoler, og øvelsene finner sted på sistnevnte skole.

Teatersamarbeid

Høsten 2019 medvirket korpset i Østfold kulturutvikling og Akershus Teaters oppsetning av KORPS, Knut Nærums Ibsenprisen-nominerte tekst sammen med Krapfoss skolekorps og Mossekråkene skolekorps

Dirigenter

Et utvalg dirigenter gjennom årene

Kilder