Musikkflekken

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Musikkflekken, Brambanis vei 2 i Sandvika i Bærum, er en konsertscene og kulturarena. «Flekken» ble etablert i 1987 etter initiativ av Miloud Guiderk og andre ildsjeler i musikkmiljøet i Bærum. De første årene ble stedet drevet av Stiftelsen Musikkflekken, deretter av private på frivillig basis med kommunal støtte, siden 1995 av Bærum kommune. I dag inngår Musikkflekken i Kulturarena Bærum, som også omfatter Bærum Kulturhus, Foajéscenen, Sandvika Teater og Lille Scene.

Helt siden starten har stedet trukket til seg fremtredende artister innen ulike musikkformer som storband, rock og jazz. Chet Baker, The Vanguards, Jon Eberson, Anne Grete Preus, Bertine Zetlitz, Tre små kinesere, Jan Eggum, Knut Reiersrud, Arild Nyquist, Jan Erik Vold og Bjørn Eidsvåg er blant de mange som har opptrådt på den intime klubbscenen ved elvepromenaden i Sandvika.


Koordinater: 59.8905251° N 10.5249064° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Musikkflekken er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.