NAF Asker og Bærum

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NAF Asker og Bærum (Norges Automobil-Forbund avdeling Asker og Bærum) er en lokalavdeling av NAF, stiftet 19. november 1931 på Løkke restaurant i Sandvika. Avdelingen holder til i NAF-senteret i Sandvika og er Norges 5. største lokalavdeling med ca. 22 000 medlemmer.

Otto G. Mejlænder var primus motor og stod bak tanken om å opprette en egen avdeling i Asker og Bærum. NAF avdeling Asker og Bærums første styre besto av: Formann C.M. Baardseth, styremedlemmene Erik Bergh, kjøpmann Østern Jr., lensmannsfullmektig Oppegård og disponent Paul Finstad. Medlemstallet i 1931 var 150. I 1956, da avdelingen var 25 år, hadde den vokst fra å være NAFs minste avdeling til å bli den nest største med i alt 2300 medlemmer.

I 1968 overtok Hans Heitmann formannsklubba, og i 1969 passerte medlemstallet 10 000, Knut Andersen var medlem nr. 10 000. Samme år ble Hans Chr. Bjerke ansatt på heltid som avdelingens sekretær. I 1970 ble det startet en egen junioravdeling, hvor hovedfokuset var ungdom og bilsport. Junioravdelingen ble raskt en ledende aktør innen bilsport i Norge. Både Leif Kristensen og Jan Eyolf Brustad har vært presidenter i Norges Automobil-Forbund og deretter blitt tildelt æresmedlemskap i organisasjonen. I 1999 åpnet NAF et eget NAF-senter i Asker og Bærum – beliggende i den gamle Finstad-gården.

I 2007 endret junioravdelingen navn til NAF Motorsport Asker og Bærum. I 2016 ble klubbens navn på nytt endret etter at NAF trakk seg fra motorsport organisert av Norges Bilsportsforbund. Asker og Bærum Motorsport, som da ble stiftet, er en klubb som deltar innen en rekke grener som rally, gokart, bilcross, crosskart, rallycross, asfaltracing og dragrace.[1]

Pr. 2023 består styret i NAF Asker og Bærum av Tore Johannessen, Lars Fale, Fredrik Larsen, Fredrik Lundamo, Tom Linderud, Gina Faale, Geir Lundahl, Preben Berg, Vidar Holum, Stein Hardeng og Fredrik Lillegård.[2]

Referanser


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg NAF Asker og Bærum er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.