NEG 209 Unionsjubileet 2005

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 209 Unionsjubileet 2005 er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2005 med tittel Unionsjubileet 2005. Utsendarar var Ane Ohrvik, Dokumentasjon 2005 og Diakonhjemmets Høgskole i Oslo (DIAFORSK).

Innhaldet i spørjelista

UNIONSJUBILEET 2005

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

I løpet av 2005 markeres over hele landet at det er hundre år siden unionen med Sverige ble oppløst og at Norge ble en selvstendig nasjon. Ved utgangen av året vil det ha vært arrangert mange hundre lokale og regionale markeringer over hele landet. En gruppe forskere ved svenske og norske universiteter og høgskoler dokumenterer gjennom hele 2005 noen av disse markeringene. Prosjektet heter Dokumentasjon 2005 og koordineres av forskningsavdelingen ved Diakonhjemmet Høgskole i Oslo (DIAFORSK).

Forskergruppen skal dokumentere folks deltakelse i og opplevelse av unionsjubileet slik at man i ettertid ikke bare skal huske det offisielle programmet fra 2005, men også hva folk flest gjorde og opplevde i jubileumsåret. Ved å delta i prosjektet bidrar du til å skrive jubileumsårets historie.

Les spørrelisten nøye før du begynner å svare, og vi vil gjerne ha beskrivelser og fortellinger knyttet til opplysningene. Lykke til!

Sjå også

Eksterne lenker