NEG 255 Sau og ull

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 255 Sau og ull er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2015 med tittel Sau og ull. Utsendarar var Audun Kjus og Ingun Grimstad Klepp.

Introduksjon til spørjelista

SAU OG ULL

I 2015 og 2016 har vi et felles prosjekt ved Norsk Folkemuseum der vi ser på sauen fra ulike vinkler og knytter sauen opp til gjenstander i samlingene og til livene til folk før og nå. Prosjektet heter Tradlab:SAU.

I denne undersøkelsen ønsker vi å høre om forholdet ditt til sauen, som leverandør av ull, som mat på bordet og som levende medskapning i det norske kulturlandskapet.

Undersøkelsen er utformet og gjennomføres i samarbeid med Ingun Grimstad Klepp, som er forsker ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO). Ingun er etnolog og en gammel venn av NEG. Hun leder prosjektet Krus – økt utnyttelse av norsk ull.

Skriv gjerne lange og detaljerte svar! Husk, du trenger ikke svare på alt, hopp over spørsmål du ikke kan eller ønsker å svare på.

For arkivet og for brukerne av svarene vi får inn, er det innholdet og ikke rettskrivingen som er viktig. Svar på det målføret du ønsker. Det er dine erfaringer vi vil høre om. Les gjerne gjennom alle spørsmålene i undersøkelsen før du begynner å svare. Send oss svaret i posten eller bruk e-postadressa øverst.

Sjå også

Eksterne lenker