Nesøya Eldres Vel

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Nesøya Eldres Vel, med tilhold i Otto Blehrs vei 59 på Nesøya i Asker kommune er en privat organisasjon, men drives med årlig kommunalt tilskudd. Det startet som en del av Kirkeringen i østre Asker. Da Holmen menighet oppstod, ville Kirkeringen arbeide for menighetens unge – mens medlemmene på Nesøya ville arbeide for de gamle på øya. De etablerte i 1974 Nesøya Sosiale Dameforening med formål å arbeide for eldreboliger og eldresenter på øya. I 1976 ble navnet endret til det nåværende.

20 års innsats for å få kommunal støtte til eldreboliger førte ikke frem. I 1997 kjøpte derfor organisasjonen lokaler i kjelleretasjen i forretningsbygget på øya til eldresenter. Her drives varierte aktiviteter på frivillig basis fem dager i uken. Ca. 200 medlemmer. Inntektene kommer fra utleie, kafeteria og utlodning. Foreningen har også gjort et omfattende arbeid med å beskrive Nesøya. Funn av en gammel stridsøks på øya gav ideen til foreningen Øksens Venner, som driver dette arbeidet.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Nesøya Eldres Vel er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.870776° N 10.516977° Ø