Nesøya Idrettslag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Nesøya Idrettslag (NIL) ble stiftet 29. januar 1958 på Nesøya i Asker kommune. Driver allidrett, basketball, fotball, ishockey, friidrett og trim; tidligere også skøyter. 982 medlemmer (2007).

Idrettsanlegget på Nesøya består av kunstgressbane for fotball (åpnet 2008), ishockeybane og delanlegg for friidrett med basketballbane. Tidligere hadde klubben også hoppbakke og lysløype. Klubben har som mål å engasjere flest mulig; å være et idrettslag for hele familien. Bredde er viktigere enn toppresultater. Klubbens fremste utøver er Petter Bogsti, som har deltatt på landslaget i friidrett.

Gubbetrimmen ble etablert på 1990-tallet som en del av Nesøya Idrettslag, av godt voksne menn med barn i NIL. I tillegg til administrasjon av idrettslaget og egen trening har gruppa bidratt til å ferdigstille Nesøya Grendehus samt skaffet Nesøya skole datautstyr.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Nesøya Idrettslag er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8622599° N 10.5227922° Ø