Odden (vei i Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Odden er en vei i Asker, en lengre blindvei nordøstover fra ØverbergveienNesøya. Øyas nordligste odde ligger her ute, derav navnet.

Eneboliger, til dels store, flere små «tun» med annekser på større tomter, dominerer området. Materialene er mur, tømmer, tegl og tre, også i blanding. Karnapper og tårn er blant innslagene på bygningskroppene. Da dampskipstrafikken startet etter 1870, ble det anløpssted og forbindelse til Christiania fra Melketangen, som var navnet på den ytterste odden.

  • 1. Her lå opprinnelig en sommerbolig fra ca. 1900 som ble revet rundt år 2000. Stedet het Framnes.
  • 11. Et stort rundt tømmerhus, boligen til en av de tre brødrene som er eiere av Varner-kjeden, Petter Varner.
  • 13. Boligen til Stein Marius Varner.
  • 15. Boligen til den tredje av kleskjede-brødrene, Joakim Varner. Det meget spesielle, modernistiske huset i glass og stål på 550 m² er tegnet av det Oslo-baserte arkitektfirmaet Space Group. Tildelt Houens diplom 2012.
  • 19. Moderne hus i tegl, tre m.m., eid av Tom Kolberg, en av «Mazda-brødrene». Faren Trygve Kolberg var en av pionerene innen bilimport i Norge.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Odden (vei i Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.87973° N 10.5269707° Ø