Posten i Lørenskog

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Posten vil fra 2010 være sterkt tilstedeværende i Lørenskog. Da vil den nye ØstlandsterminalenRobsrud bli tatt i bruk – grunnsteinen ble lagt ned i slutten av oktober 2007. På anlegget kommer over halvparten av all brevpost i landet, om lag tre millioner sendinger, bli sortert hver dag. I første omgang vil anlegget bety 1500 nye arbeidsplasser i Lørenskog, men på sikt kan Posten komme til å sysselsette 3000 personer ved anlegget.

Posten flytter til Robsrud fordi brevsenteret i Gunnerus’ gate i Oslo ikke lenger var godt nok. I tillegg til Robsrud var også Stubberudfeltet ved Alnabru i Oslo et aktuelt sted å bygge, men Oslo kommune, som gjerne ville ha Posten til Stubberud, tapte kampen. I Lørenskog var det politiske miljøet delt i synet på om Posten burde få bygge på Robsrud, og ikke minst var velforeningene, inkludert Høybråten Vel, innbitte motstandere av etableringa. Det avgjørende slaget i kommunestyret sto da reguleringsplanen for området ble behandlet i februar 2006, og med 26 mot 21 stemmer ble det åpnet for at Posten kunne legge sitt anlegg til Robsrud. I etterkant fikk Posten-saken stor betydning for Høyre ettersom den bidro sterkt til utskiftninger i partiet. Flere fremtredende Høyre-politikere som hadde vært for Postens etablering, fant veien over til det nye partiet Lørenskog i våre hjerter.


0230 Lorenskog komm.png Posten i Lørenskog er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.