Pustutveien (Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Pustutveien i Asker er en blindvei sørvestover fra Nesøyveien. Pustut var navn på et jorde og en plass under Nes gård, nå slukt av E18 og IKEA Slependen. Mange av stoppestedene langs veiene før i tiden var ment for en hvil for hest og skysskar, og hadde imperativnavn som Rykkinn, Se-opp, Flyginn, Kikut, Pustut o.s.v..

Pustutbakken var også en populær hoppbakke, og da den ble revet, fant man tufter etter en gammel boplass der stillaset stod. For øvrig har nok kneika på den tidligere Nesveien skapt behov for et lite vannhull – kro – for lasskjørerne i gammel tid. Brennevinsbakken litt lenger opp mot Holmen kirke skal ha hatt samme funksjon. Ingen bolighus sogner til veien.

  • 6–14. Smart Club etablerte seg her i 2006, vis-à-vis Ikea, noe som har medført en betydelig landskapsendring i området.
  • 18. Næringsbygg, med bl.a. Block Watne.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Pustutveien (Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8738398° N 10.5016186° Ø