Reverud (Bærum gnr. 119/1)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Reverud
Alt. navn: Ræverud
Kommune: Bærum
Fylke: Viken
Gnr.: 119
Bnr: 1

Reverud er en gård i vestre Bærum, sørøst for Tanum kirke. Den var tidligere en husmannsplass under Billingstad gård i Asker kommune.

Reverud, også skrevet Ræverud, var den nordligste fjerdeparten av Billingstad gård som den ble skilt ut fra rundt 1840 til Petter Pedersen. Senere ble Reverud solgt til Lars Christoffersen Jong. Han drev den som et underbruk til sin gård Vestre Jong og utparsellerte deler av Reverud til boliger. Gården hadde 75 mål jord og 150 mål skog. I 1943 ble kommunegrensen endret slik at gården havnet i Bærum kommune. Årsaken var den lange skoleveien for barna fra Holstkleiva og Reverud helt til Holmen skole. Det var vesentlig kortere vei til Tanum skole.

Øst for jordene på Reverud var det en kalksjakt fra hvilken det ble levert kalkstein til A/S Slæpenden Kalkfabrik fra 1924 til midt i 1930-årene. I noen få år fra 1938 leverte Reverud gård kakstein til Gips og Kalk A/S i Leangbukta. Vintapperen Ole Pettersen kjøpte småbruket i 1903. Han drev ut sand, kalkstein, kjørte pudrett og søppel i Bærum og hadde avlsokse. Jordene på Reverud ble gjødslet med pudrett, noe som ga store avlinger og sjenerende lukt. Med unntak av noen jorder er Reverud gård nå utparsellert til boliger.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Reverud (Bærum gnr. 119/1) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8823749° N 10.4819442° Ø