Roma Mineralvannfabrikk

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Roma Mineralvannfabrikk ble etablert på Lillestrøm i 1920 av Martin Bergersen. Annonse fra Bangen 1947.

Roma MineralvannfabrikkLillestrøm er en familieeid bedrift som ble grunnlagt i 1920 av Martin Bergersen. Fabrikken produserer brus, saft, vannprodukter, slush og iste som selges kassevis fra fabrikkutsalget, gjennom nettsalg eller fra brus- og ølutsalg rundt omkring på Østlandet. Bedriften omsatte i 2012 for 34,2 millioner kroner og hadde et årsresultat på 1,4 millioner.

Grunnleggeren Martin Bergersen var i 1916 agent for Schous bryggeri og Løiten Brænderi. Varene ble på den tida sendt med toget og solgt i Lillestrømsområdet. I 1920 starta Bergersen sin egen fabrikk, i et lite kjellerlokale på 60 kvadratmeter i Teatergata 7 på Lillestrøm. Produksjonen ble seinere flytta til en egen brusfabrikk i bakgården.

Sønnen Morten Bergersen tok over i 1963, og noen få år seinere ekspanderte bedriften i nye og større lokaler i Nordahl Bruns gate 18Nesa, like utafor Lillestrøm sentrum. For å overleve i konkurransen mot store internasjonale mineralvannfabrikker lanserte Bergersen et nytt konsept basert på levering til spesialbutikker for øl og mineralvann med utkjøring av hele billass pr. utsalg.

Marianne Bergersen og broren Morten Bergersen jr. kom inn i ledelsen på 1980-tallet og er nå tredje generasjons innehavere. Mens Marianne arbeider som daglig leder, er Morten Bergersen produksjonssjef. Marianne Bergersens datter, Katrine Bergersen Klemp, er pr. 2014 markedsansvarlig i Roma.

Kilder og litteratur