Rykkinnhallen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Rykkinnhallen.
Foto: Budstikka / -JHG-

Rykkinnhallen er en idrettshall i Leirdueveien 73 på Rykkinn i Bærum, et flerbruksanlegg for innendørsidretter og riksanlegg for basketball. Den opprinnelige Rykkinnhallen var en provisorisk konstruksjon satt opp i 1970 for å huse byggematerialer og anleggsmaskiner i forbindelse med utbyggingen av Rykkinnfeltet.

Nye Rykkinnhallen

Senere ble hallen gitt i gave av Selvaagbygg til Bærum kommune og delvis modernisert. Den nye delen ble åpnet i 1993 og kostet ca. 25 mill. kr. Anlegget består nå av to haller med tre håndballbaner i full størrelse. I den nye hallen finnes det uttrekkstribuner som til sammen har en tilskuerkapasitet på ca. 2000.

Rykkinnhallen er hjemmebane for Bærums Verk 3B i basketligaen BLNO og riksanlegg for basketball, men benyttes også til håndball, innebandy m.m. Hallen inneholder også treningssal, kafeteria og møtelokaler, og er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Rykkinnhallen eies av Bærum kommune, mens Bærums Verk Idrettsforening er ansvarlig for driften.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Rykkinnhallen er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.9300512° N 10.4768029° Ø