Samtale:Asker kirkegård

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Statuen ved Johan Bojers grav

Ved forfatteren Johan Bojers grav står det en bronsestatue av en liten jente (se Akam.no for et bilde, jeg kan ev. legge til eget bilde senere). Jeg lurer på om statuen kan være laget av skulptøren Dyre Vaa, som var gift med Bojers datter Thora? Er det noen som vet noe om statuen? Dag T. Hoelseth 8. jul 2013 kl. 22:50 (CEST)

Ja, tror den er av Dyra Vaa. Jeg har et bilde jeg kan legge ut etter ferien, jeg har jo allerede publisert bilde av selve gravminnet, og statuen står ganske riktig ved siden av. Se her: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:Johan_Bojer_gravminne.jpg Hilsen --Stigrp 9. jul 2013 kl. 22:11 (CEST)
Takk skal du ha. Jeg må ha lest bildeteksten til bildet ditt av Johan Bojers grav litt for fort, for jeg hadde ikke lagt merke til henvisningen til statuen. Dag T. Hoelseth 9. jul 2013 kl. 22:25 (CEST)
Jeg har som nevnt et bilde som jeg ikke har publisert, der statuen også kan ses, men jeg er på ferie så har ikke tilgang til bildearkiver mitt. Men du må gjerne ta en tur på kirkegården hvis du er i nærheten før den tid :-) Hilsen --Stigrp 9. jul 2013 kl. 22:27 (CEST)
Jeg var på kirkegården sist lørdag, men antar at du har et bedre kamera enn jeg har, så det norske folk kan godt få vente litt på bildet ditt.. :-) Dag T. Hoelseth 11. jul 2013 kl. 08:49 (CEST)
Neida, det blir bra, bare legg ut bildet du har tatt, Dag :-) Hilsen --Stigrp 11. jul 2013 kl. 11:00 (CEST)