Samtale:Det mosaiske trossamfunn

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Hei, et lite spørsmål: i denne artikkelen (under DMT under okkupasjonen) står det at 25 av de 759 som ble deportert overlevde. I artikkelen Deportasjonen av jødene oppgis tallet å være at 32 overlevde. Ottosen oppgir 26 i sin bok, men dette har av andre blitt rettet til 28. Se f eks den engelske wikipediaartikkelen Jewish deportees from Norway. Hva skal vi holde oss til her på vår wiki mon tro? Vi bør i det minste være konsekvente. Ida Tolgensbakk 23. apr 2010 kl. 11:24 (CEST)

Kristian Ottosen har 28 navngitte overlevende i navneregisteret i I slik en natt (Vedlegg I). Etter det jeg har kjennskap til er dette den mest presise publiserte kilden, og jeg foreslår at vi bruker dette tallet (med kildehenv.) til vi får presise (og navngitte) data på hvorvidt det virkelig var fire flere som overlevde. -- Olve Utne 26. apr 2010 kl. 13:08 (CEST)
Det høres greit ut å forholde seg til Ottosen inntil videre. Har lånt noen bøker på biblioteket nå, og håper å få snusen i hvor det er Ottosen teller feil sånn litt etter hvert. Ida Tolgensbakk 27. apr 2010 kl. 12:57 (CEST)
Hei, atter en gang tar jeg fatt i dette tragiske temaet: Her står det at "Totalt ble 771 jøder deportert fra Norge. Bare 34 overlevde." Er det et tall det er OK å bruke? HL-senteret bør vel ha greie på sakene. Ida Tolgensbakk 18. okt 2011 kl. 13:25 (CEST)

Begynn en diskusjon om siden «Det mosaiske trossamfunn»

Start en diskusjon