Samtale:Lybekk (Gjøvik gnr. 199/24)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg lurer på om navnet på denne fine artikkelen bør endres til Lybekk (Gjøvik) eller noe slikt? Ida Tolgensbakk 1. mar 2011 kl. 13:21 (CET)

Det synes jeg er en god ide. Så bør den vel stedfestes litt mer bestemt i innledningen (Redalen i Gjøvik kommune?), gjerne med gardsnummer på husbondsgarden Skøyen.Hans P. Hosar 1. mar 2011 kl. 14:06 (CET)
Kanskje artikkelen bør hete Lybekk (Redalen), - det kan kanskje være flere steder med navnet Lybekk i Gjøvik kommune? jf. Lybekk (Nordlia) der det slås fast at det iallfall er minst to på Toten.Hans P. Hosar 1. mar 2011 kl. 14:18 (CET)
Vi har en ganske bra liste over fenomenet Lybekk-navn- her! Ida Tolgensbakk 25. mai 2011 kl. 10:26 (CEST)

Sitattegn, og hvor artikkelen er hentet fra...

Slik denne fine artikkelen står, ser det ut til at den er hentet ordrett fra heftet om Redalen. I så fall er det nødvendig å vite hvem som har skrevet artikkelen - og få klarhet i om det er "lov" å endre. Med andre ord: jeg synes artikkelen enten bør flyttes til Kjeldearkivet, eller være åpen for redigering (det vil si: vekk med sitat-tegnene). Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 25. mai 2011 kl. 10:28 (CEST)

Hei. I likhet med andre artikler fra Redalen har det vært litt sjangerforvirring. Jeg mener at anførselstegna bør vekk, og at artikkelen kan redigeres. Samtidig bør den opphhavelige kjelda (forfatteren) nevnes med navn. Skal spørre bruker Valdresstuen om dette! Navnet Lybekk (Redalen) bør stå inntil videre, for det var minst to andre Lybekk i Gjøvik kommune. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 25. mai 2011 kl. 10:33 (CEST)